dilluns, 22 d’octubre del 2018

El Consell emet el seu criteri favorable per a recuperar el dret civil valencià


La llei serà tramitada per Les Corts




21/10/2018 - VALÈNCIA. 

El ple de Les Corts Valencianes iniciarà aquesta setmana la tramitació d'una proposició de llei presentada pel PP, PSPV, Compromís i Podem destinada a que es reforme la disposició addicional segona de la Constitució i es permeta la recuperació del dret civil valencià. El Consell ha emès el seu criteri favorable a la tramitació d'aquesta proposta, doncs els quatre grups signataris representen "una majoria *amplísima" de la representació del poble valencià i comparteix que la Comunitat puga legislar el dret civil propi, ja que és l'única a la qual se li ha impedit. 

La sessió plenària començarà el dimecres amb la votació d'una proposta de la comissió de recerca sobre les institucions firals, que demana que se li permeta aprovar les conclusions sobre Fira València, en les quals s'han centrat fins ara, i continuar amb els treballs sobre la Institució Firal Alacantina. A continuació, el PP demanarà que se suspenguen els articles de la llei de Turisme que obliguen a obtenir un informe de compatibilitat urbanística per a la inscripció d'apartaments en el Registre de Turisme de la Generalitat, i que es consensue una solució que pose fi al "bloqueig administratiu" i la "inseguretat". 

Els socialistes defensaran una proposta perquè el Consell impulse i recolze el procés d'elaboració d'un tractat internacional jurídicament vinculant sobre les empreses transnacionals i altres empreses pel que fa als drets humans en el marc de la participació en el Consell de Drets Humans de les Nacions Unides. La proposta de Compromís d'aquesta setmana planteja que el Consell inicie les gestions necessàries amb el Govern central per a la transferència de competències dels serveis ferroviaris de rodalies, i reclame les inversions necessàries per a poder assumir-les. 

Sessió de control 

El ple del dijous començarà amb la sessió de control al president de Generalitat, Ximo Puig, després del que es ratificarà la delegació de quinze diputats dels Corts que defensarà en la comissió Constitucional del Congrés la reforma de l'Estatut d'Autonomia perquè la inversió estatal siga conforme al seu pes poblacional. El Congrés havia emplaçat a enviar una delegació d'un màxim de 37 persones per a formar part en la comissió que ha de debatre les dues esmenes presentades a aquesta reforma i Les Corts han decidit que siguen quinze: cinc del PP, tres del PSPV i tres de Compromís, dos de Podem i dos de Ciutadans. 

A continuació es votarà la modificació de l'Estatut del personal dels Corts aprovat en 2010, que té un caràcter fonamentalment tècnic i segons assenyala la proposta, no comporta "una revisió en profunditat" d'aquest Estatut, "la qual podrà abordar-se en tot cas en la pròxima legislatura". 

L'activitat parlamentària de la setmana començarà aquest dilluns amb la reunió de la comissió de Justícia, on es debatran les esmenes presentades pels grups al projecte de llei de Mediació de la Comunitat, que pretén impulsar aquesta via per a la resolució de conflictes. El dimarts es reunirà la comissió d'Igualtat de Gènere i del Col·lectiu LGTBI per a votar les esmenes al projecte de llei d'Igualtat de les persones LGTBI, que prohibirà l'ús de teràpies d'aversió per a modificar l'orientació sexual i contempla sancions de fins a 45.000 euros per incomplir la norma. Finalment, el dijous a la vesprada es reunirà la comissió de recerca sobre la gestió de les institucions firals de la Comunitat, per a aprovar les propostes de treball referides a la Institució Firal Alacantina (IFA).


Publicat a: Castellón Plaza
Traducció: Softvalencià


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada