divendres, 19 d’octubre del 2018

Senyor Rivera, no discrimine


El passat 5 de març, representants de la societat civil valenciana plantegem als Corts Valencianes la necessitat de recuperar de forma urgent la competència prevista en el nostre Estatut de dictar normes civils, igual que fan els parlaments autonòmics de Galícia, Aragó, País Basc, en la seua Comunitat Autònoma Catalunya, o a Balears o Navarra. 

Fins avui, els 8 Col·legis d'Advocats valencians, l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), les Facultats de Dret de les Universitats d'Alacant, Castelló i València, l'Ateneu Mercantil de València, Lo Rat Penat, totes les Associacions pro-Custodia Compartida de la CV, Comisions Obreres del Pais Valencià, UGT, Intersindical Valenciana, CSIF, AVA-ASAJA, Lambda, moltes associacions culturals comarcals, és a dir, la societat civil valenciana, en la seua diversitat ideològica i territorial, s'ha unit en aquesta reclamació perquè el legislatiu valencià torne a dictar normes per a solucionar problemes actuals de les valencianes i els valencians, com la successió de l'empresa familiar, la prevalença de la separació de béns com a règim econòmic matrimonial mancant pacte, la custòdia compartida o no dels fills, o atorgar drets hereditaris o en matèria d'ús d'habitatge als integrants d'unions de fet com sap mancats de regulació estatal. 

Vostè, com a dirigent d'un partit amb puixants perspectives electorals, i possibilitats reals de governar a Espanya, ha d'aclarir si recolza o no el que diu el nostre Estatut en el seu preàmbul i 7 articles, si possibilita que els Diputats de Ciutadans en Els Corts Valencianes voten a favor d'iniciar la reforma constitucional, per a recuperar aquesta competència, i així acabar per fi amb aqueixa històrica discriminació. 

Esperem que igual que Ciutadans va participar en la manifestació del 18 novembre darrere d'un just finançament per als valencians, i igual que recolzen una necessària millora d'infraestructures, no es posicione en contra d'una competència prevista en l'Estatut, text aprovat, com a Llei Orgànica que és, en el Congrés i que ningú ha qüestionat. 

Fa un any en una carta oberta l'Associació de Juristes Valencians li sol·licitem la seua implicació personal en la defensa de la integritat i eficàcia de l'autogovern valencià, llavors 153 ajuntaments reclamaven aquests drets, avui ja són 243. 

Per favor Sr. Rivera, parle amb els seus regidors, amb els dirigents valencians del seu partit, escolte als empresaris, als autònoms valencians i a tots els sindicats, dialogue amb les associacions pro-custodia compartida d'Alacant, Castelló i València, per favor entreviste's amb nosaltres l'Associació de Juristes Valencians com li hem sol·licitat de forma reiterada, no silencie per favor la veu dels valencians. Si estan en contra del dret civil autonòmic, siguen conseqüents i promoguen l'eliminació del dret civil de 15 milions d'espanyols en 6 comunitats autònomes, i a aquest efecte promoguen una reforma constitucional per a establir un Codi Civil únic, però donen el mateix tracte als valencians que té vostè com a català o que tenen els aragonesos, balears, navarresos, bascos, i gallecs. 

Sol·licitem, que tal com ha quedat de manifest en la Comissió del Congrés per a la modernització de l'Estat Autonòmic, en les quals el President del Consell d'Estat. Romay Becària ha recolzat la correcció d'aquesta injustícia, o com defensa D. Pascual Sala, expresident del Tribunal Constitucional i del Tribunal Suprem, promoguen una resposta constitucional per als quals volem ser espanyols com vostè. 



Autor: José-Ramón Chirivella Vila és president de l'Associació de Juristes Valencians.
Publicat a: El Mundo CV

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada