dimecres, 2 de juny del 2021

La guerra soterrada en Podem segueix: Lima aparta a Davó de la defensa del dret civil valencià

 

Davó y Lima

 

2/06/2021 - VALÈNCIA. Cinc mesos després, les cuites internes en Podem continuen. La síndica del grup parlamentari, Pilar Lima, va registrar aquest dimarts minuts abans al fet que se celebrara la Junta de Portaveus un canvi en la designació del representant de Unides Podem que defensarà en el Congrés dels Diputats la proposició de llei perquè es reforme la Constitució per a la "reintegració efectiva del dret civil valencià". 

Ara ja no serà Naiara Davó, la exportaveu del grup en la qual es va enfrontar Lima en el procés intern de primàries en l'assemblea ciutadana de Podem, qui defense aquesta reforma. En el seu lloc, serà Estefanía Blanes qui assumisca aquest encàrrec. 

El canvi, no obstant això, no ha caigut en sac trencat, tant pel que denota -que la formació encara arrossega la fractura que va viure al gener-, com per la forma en què es va fer: la síndica va enviar un missatge en el grup de Telegram en el qual estan els huit diputats de Unides Podem per a informar de la seua decisió. "Bon dia, us informe d'un canvi en tràmit", deia el missatge al qual acompanyava l'escrit ja presentat en registre d'entrada i que, de fet, en aqueixos moments Lima ja estava traslladant a la Junta de Síndics. 

La cita en el Congrés dels Diputats encara no té data, però el pròxim 14 de juny està previst un acte reivindicatiu a Madrid que ha promogut l'Associació de Juristes Valencianes. A este, ja no acudirà Davó, sinó Blanes, que prové d'Esquerra Unida i en qui la direcció de Podem ha trobat el seu principal suport en els últims mesos. 

El canvi de portaveu sobre esta qüestió, ara, es produeix més d'un any després que Davó fóra designada i haurà d'aprovar-se per les Corts Valencianes, atés que a pesar que és un canvi que realitza Unides Podem -al qual Lima va restar importància en roda de premsa-, és el Parlament valencià qui ha d'aprovar la proposta perquè la diputada en qüestió representarà a la Cambra, no a un grup parlamentari concret. Un matís que també va ser especialment comentat aquest dimarts pels socis del Botànic.

 

Autora: Marta Gozalbo 

Publicat en: Valencia Plaza

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada