dijous, 10 de juny del 2021

Juristes Valencians convoca un acte en el Congrés dels Diputats per a promoure la tramitació de la reforma constitucional per a recuperar el Dret Civil Valencià

Han sigut convidats a participar els líders socials, cívics, empresarials i sindicals de la Comunitat Valenciana, juntament amb alcaldes, els presidents de les 3 Diputacions Provincials i el President de la FVMP

 


 

Juristes Valencians ha convocat un acte en suport de la recuperació urgent del dret civil valencià que se celebrarà el pròxim 14 de juny de 2021, en el Congrés dels Diputats, per a promoure la tramitació immediata de la reforma presentada per les Corts, fa ja 15 mesos.

El gran suport popular i municipal (523 municipis valencians que representen a més del 99,5% de la població) legitima a la societat civil per a sol·licitar la tramitació de la reforma valenciana de manera immediata, i en la mateixa celeritat que la reforma constitucional de l'art. 49 (persones amb discapacitat), que dotarà a les persones amb discapacitat dels instruments legals i assistencials adequats, i que en l'actualitat està en fase d'interposició d'esmenes pels grups parlamentaris en la Comissió Constitucional. 

L'esdeveniment, tindrà la següent estructura: 

  • A les 11 hores: Foto de destacades personalitats de la societat valenciana en l'escalinata de l'accés principal al Congrés dels Diputats. 
  • A les 12 hores, a la Sala Constitucional del Congrés dels Diputats, s'impartirà una breu xarrada-conferencia sobre la modificació constitucional proposta per a garantir l'aplicació del Dret Civil Valencià previst en l'Estatut. 

La reforma és la via promoguda per les Corts Valencianes per a recuperar una part rellevant de l'autogovern valencià que afecta les relacions privades dels ciutadans en l'àmbit del Dret de família, successori i en altres àmbits del Dret Civil, i que resulta inaplicable des de l'any 2016. Al desembre de 2018, Juristes Valencians va organitzar un acte similar en el Congrés en representació de destacats sindicalistes, juristes, empresaris, membres del Consell i parlamentaris autonòmics i de les Corts Generals. 

Esta Reforma Constitucional, que donen suport a un enorme llistat d'institucions i associacions i 523 municipis valencians, està pendent de tramitació en el Parlament des de fa 15 mesos

 

Publicat e: El Periódico de Aquí

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada