dissabte, 30 de juny del 2018

Juristes Valencians promou el retorn del dret civil



L'Associació de Juristes Valencians va congregar ahir a representants institucionals i de la societat civil que aproven el retorn del dret civil com una competència de la C. Valenciana. 

D'aquesta forma, l'associació ha tornat a posar el debat sobre la taula i va assegurar haver aconseguit un «consens» polític i social per a modificar la Constitució de 1978 per a retornar a la Generalitat les competències en dret civil valencià, tal com es recull l'Estatut d'Autonomia. 

En un acte celebrat en la Fundació Bancaixa amb el nom «Dret Civil Valencià: Un consens històric» , representants polítics de tots els partits van assistir a l'encontre. Entre els ponents, els secretaris generals d'UGT-PV, Ismael Sáez, i el de CCOO-PV, Arturo León, així com el conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, i el president dels juristes, José Ramón Chirivella. 

L'Associació de Juristes va destacar que són 405 ajuntaments els que van donar suport a aquesta iniciativa així com les tres diputacions, i va aprofitar per a «tendir la mà» a Ciutadans, l'únic partit que no ha signat la moció perquè les Corts insten al Congrés a la modificació constitucional.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada