divendres, 15 de juny del 2018

Consens històric entorn del Dret Civil Valencià


L´Associació de Juristes Valencians, ha mostrat la seua satisfacció pel consens obtingut entre una àmplia majoria de forces polítiques de l'arc parlamentari valencià. Aquest consens s'ha plasmat en la Proposició de Llei que ha sigut registrada en Els Corts, per a instar la modificació constitucional que possibilite la reintegració del dret civil valencià, que porta adherida la signatura de quatre dels cinc síndics, i que s'articula en l'ampliació de la disposició addicional segona, i que ha de ser recolzada per Congrés i Senat per a poder així constitucionalizar l'Estatut d´Autonomia. 

Entre les entitats que han recolzat la capacitat de legislar sobre dret civil es troben UGT, CCOO, CSIF, ATA, AVA, La Unió, Lo Rat Penat, Fundació Nexe, els diferents col·legis d'advocats de la Comunitat Valenciana, les Universitats o l'Associació Valenciana d'Empresaris. 

Des de la AJV, s'ha volgut destacar el rellevant del consens obtingut lloc que esperen que almenys 90 dels 99 diputats autonòmics recolzen la Proposició i suposa un gran suport reflectisc de la voluntat dels municipis ( 287 municipis que representen ja el 90% de la població ) i de la societat civil darrere de la reintegració del dret civil valencià. 

Juristes Valencians prega als 9 diputats de Ciutadans que no es queden al marge d'aquest consens en defensa de l´Estatut, i que definitivament aclarisquen la seua posició política en relació amb els drets civils autonòmics en general, competència que tenen altres 15 milions d'espanyols de 6 Comunitats Autònomes i respecte al Dret Civil valencià en particular. “Els valencians, que no hem sigut meninfots en defensa del nostre Estatut, no podem ser menys que els aragonesos, navarresos, mallorquins, catalans, bascos o gallecs”, va indicar José-Ramón Chirivella, president de l´AJV.


Traducció: Softvalencià

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada