dilluns, 22 de gener del 2024

Juristes Valencians fa una crida als ajuntaments a concentrar-se i fotografiar-se a les portes dels consistoris pel dret civil

 

Regidors i regidores d'Algemesí reclamen la recuperació del dret civil valencià / Juristes Valencians


21 de gener 2024
 

La plataforma cívica Juristes Valencians ha fet una crida als ajuntaments valencians a concentrar-se aquest dilluns i el dimarts a les portes dels consistoris per a reclamar la recuperació del dret civil valencià. I alhora han llançat un missatge al PSPV i al PPCV: "encara hi ha temps" per a aprovar al Senat, dijous que ve, l'esmena al projecte de reforma constitucional de l'article 49 i "evitar un tremend atac a l'autogovern". 

Dimecres passat, 17 de gener, la mesa del Congrés dels Diputats, amb la majoria del PP i del PSOE, va rebutjar fer cap canvi en la Constitució espanyola que no estiguera relacionat amb la supressió del terme "disminuït" en l'article 49. De manera que l'esmena parcial per a recuperar el dret civil valencià presentada per la coalició Compromís ni es va debatre ni es va votar. Amb el no del Congrés, Juristes vol cremar l'últim cartutx en la batalla al Senat, aprofitant el període de veto i esmenes a la cambra alta. 

És en aquest marc en el qual la plataforma llança aquesta iniciativa: demana a les persones que ocupen les regidories i alcaldies que es fotografien davant dels ajuntaments amb l'Estatut, la Senyera i la Constitució espanyola a les mans, i que posteriorment difonguen la imatge a les xarxes socials, com asseguren que ja han fet els municipis d'Albal (Horta Sud), Algemesí (Ribera Alta), Gandia (Safor) i Benicull de Xúquer (Ribera Baixa). 

"Davant la decisiva votació del Senat, convoquem els regidors i alcaldes de 541 municipis a reiterar el compromís amb l'autogovern valencià, i denunciar l'ajornament del dret civil valencià per les Corts Generals", han subratllat. 

Des de l'entitat, han ressaltat que el text de l'esmena elaborada per Juristes Valencians ha estat remés a "tots els senadors valencians, també a aquells designats per les Corts", com Ximo Puig (PSPV), Gerardo Camps (PP) o Fernando Carbonell (Vox). 

Així mateix, Juristes Valencians ha sol·licitat a través d'interlocutors del PPCV una reunió amb Alberto Núñez Feijóo, president del PP, partit que té majoria absoluta al Senat. "Creiem que és la persona idònia per a retornar el dret civil als valencians", han sostingut des de l'entitat en un comunicat.

 

Font: ÀPunt

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada