dimarts, 28 de gener del 2020

Llei del joc, dret civil valencià, subvencions i deute, a debat en Les Corts




28/01/2020 - VALÈNCIA

El primer ple de les Corts del present període de sessions, que se celebrarà els dies 5 i 6 de febrer, abordarà la Llei del Joc, que haurà de superar l'esmena a la totalitat que ha presentat el PP per a continuar la seua marxa parlamentària, així com el dictamen sobre la reforma constitucional per a recuperar el dret civil valencià i dues comissions plantejades per Unides Podem i Vox, per a abordar el deute públic i les subvencions a "entitats catalanistes", respectivament. 

Així consta en l'ordre del dia que ha quedat fixat després de la reunió de la Mesa de les Corts i la Junta de Síndics d'aquest dimarts. En aquesta ocasió, es canvia el dia per a la sessió de control al president al dimecres al matí per motius d'agenda, ja que Ximo Puig té previst un viatge institucional. 

El portaveu de Ciutadans (Cs), Toni Cantó, ha celebrat que Puig "tinga a bé després de dos mesos sotmetre's al control parlamentari" i la de Vox, Ana Vega, ha criticat que no haja sigut inclosa en l'ordre del dia la seua proposició no de llei en la qual defensen implantar el conegut com a 'pin parental' en la Comunitat Valenciana. 

La diputada responsable d'Educació, Plans Massó, ha criticat que l'ordre del dia ha eixit de la Mesa amb interpel·lacions i comissions "perquè la proposició del pin no poguera estar". "Als partits del Botànic quan els parlaràs de llibertat els fa bastant por i ho solen rebutjar, i a PP i Cs els fa por haver de definir-se clarament", ha agregat. 

Des del Botànic, el portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha explicat que hi havia mocions subsegüents i comissions que calia tramitar per una qüestió de termini per a complir el reglament i ha destacat que no hi ha cap proposició no de llei: "Per això aqueixes iniciatives i no altres". 

A més de les citades iniciatives, Cs s'interessarà pel repartiment de publicitat institucional, per les infraestructures danyades pel temporal 'Gloria', per l'exempció del valencià a la Vega Baixa i per la situació econòmica d'À Punt. Unides Podem, per part seua, preguntarà sobre el procés de reversió dels hospitals, ha avançat la seua portaveu adjunta, Beatriu Gascó. 

La síndica adjunta del PP, Eva Ortiz, ha explicat que en el ple també es designaran nous membres per a l'assemblea de Caixa Ontinyent, encara que Cs ha renunciat al que li correspon i hi ha un termini de 24 hores per a tornar a presentar noms.


Fuente: Valencia Plaza


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada