dilluns, 27 de gener del 2020

Vicepresidència treballa en noves lleis d'Igualtat i Accessibilitat Universal




26/01/2020 - VALÈNCIA (EFE). 

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, ha apuntat que l'atenció de les noves realitats socials des del punt de vista legislatiu serà l'objectiu del seu departament, que en els pròxims mesos començarà a treballar en el desenvolupament de les lleis d'Igualtat i Accessibilitat Universal. 

Oltra s'ha reunit aquest cap de setmana en l'alberg de l'IVAJ a Alacant, amb tot l'equip directiu de la seua Conselleria, per a planificar el treball del pròxim semestre, ha informat la Generalitat en un comunicat. 

És la segona reunió d'esta legislatura, i per segona vegada, se celebra a la província d'Alacant, ja que l'anterior la reunió es va produir en l'alberg de Moraira. 

La trobada ha servit per a començar a marcar les línies estratègiques del que seran la Llei d'Igualtat i la Llei d'Accessibilitat Universal, que s'aprovaran aquesta legislatura, i amb les quals vol "continuar consolidant el Codi Civil Valencià", després de l'aprovació de lleis com la de Serveis Socials Inclusius, la de la Renda Valenciana d'Inclusió, la d'Infància, la Llei Trans, la de Joventut i la LGTBI, entre altres normes. 

Consolidar drets 

L'objectiu, ha explicat, és "continuar consolidant drets", com el de l'accessibilitat universal, ja que esta llei "anirà molt més allà de la simple eliminació de les barreres físiques i arquitectòniques i garantirà la plena igualtat de totes les persones en matèria d'accessibilitat". 

"L'accessibilitat universal ha d'incloure a sectors de la societat que no han sigut suficient o adequadament tinguts en compte, com les persones amb alguna mena de diversitat funcional, la infància i adolescència o les persones majors", ha afirmat la vicepresidenta, qui ha incidit en què estes seran algunes de les premisses que imperaran en l'elaboració de la llei. 

El dret a la igualtat entre homes i dones és un altre dels aspectes que requereixen d'una nova legislació, que a més és un dels compromisos adquirits en l'II Pacte del Botànic, i que tindrà com a pilars fonamentals "la redistribució de la riquesa i la igualtat d'oportunitats, el reconeixement dels drets i la representació paritària en els diferents àmbits de la vida pública i privada". 

Sistema Públic de Serveis Socials 

El desenvolupament del Sistema Públic de Serveis Socials Valencians ha sigut un altre dels punts que ha centrat el treball d'estos dies, en els quals s'ha treballat el decret que desenvoluparà el contracte-programa que donarà estabilitat al finançament que els serveis socials municipals reben per part de la Conselleria. 

En este sentit, ha recordat que des del pressupost de 2016 el Consell del Botànic ha realitzat un gran esforç per a millorar el finançament dels equips base, passant d'una inversió de 9,6 milions d'euros en 2015 als 51,7 milions d'euros que hi ha consignats en els pressupostos d'enguany. 

Estes quanties, que han permès als ajuntaments comptar amb diners per a multiplicar per cinc les plantilles municipals, tindran a partir de l'aprovació del contracte-programa una major estabilitat el que també ajudarà a donar estabilitat als serveis socials de base, i per tant una millor atenció a la ciutadania, han assenyalat les mateixes fonts.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada