dimecres, 26 de juny del 2019

Reconeixement per al Tribunal de les Aigües


Alberto de Mónaco entrega el premi a José Font Sanchís. / efe/kiko huesca


El príncep Alberto de Mònaco entrega el premi a José Font Sanchís, president de la institució valenciana

Els biòlegs Andrés García i Brad Líster, l'empresa Orsted i l'antropòloga Christiana Figuera també van ser guardonats

El príncep Alberto de Mònaco va presidir ahir a la vesprada a Madrid el lliurament dels XII Premis de la Fundació que porta el seu nom i que han reconegut treballs relacionats amb la lluita contra el canvi climàtic, la protecció de la biodiversitat i la gestió de l'aigua. 

En concret, els premiats han sigut el Tribunal d'Aigües de València, el president de les quals, José Font Sanchís, va recollir el guardó per la labor de la institució en la gestió dels recursos hídrics; els biòlegs Andrés García (Mèxic) i Brad Líster (els Estats Units), l'empresa Orsted i l'antropòloga, economista i analista Christiana Figueres. 

Durant la cerimònia, Alberto II ha explicat la labor de la Fundació que presideix i que treballa a tot el món des de fa tretze anys, període en el qual ha donat suport 470 projectes. 

Alberto II va explicar que el premi especial a la trajectòria internacional l'antropòloga i diplomàtica Christiana Figueres, exsecretària executiva de la Convenció Marco de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic de 2010 a 2016, és un reconeixement al seu treball amb el medi ambient des de fa més de vint anys a tot el món. Figueres ha agraït el premi perquè ha explicat la Fundació reconeix el canvi climàtic quan ningú parlava del tema. La gran medalla Alberto I de l'Institut Oceanogràfic de Mònaco va recaure en l'oceanògrafa Corinne Le Quere. 

A l'acte de lliurament de premis, celebrat en el Museu Reina Sofia de Madrid, van assistir la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera; el ministre de Ciència, Pedro Duque; i la comissària de l'Agenda 2030 d'Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), Cristina Gallach, així com un nodrit grup d'autoritats i personalitats.


Traducció: Softvalencià 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada