dijous, 20 de juny del 2019

Juristes Valencians i col·lectius socials reclamen a les Corts el dret civil


Chirivella lamenta el retard i demana un compromís perquè s'aprove abans del Nou d'Octubre 

El President de Juristes Valencians, José Ramón Chirivella, al costat d'una trentena de membres de l'associació han reclamat en Les Corts, que es es reprenga el procés d'inici de modificació constitucional que permeta la recuperació de la competència en dret foral civil valencià. 

Li han acompanyat representants de diferents entitats de la societat valenciana, que han manifestat el seu suport a la iniciativa, tals com la CEV, UGT, CCOO, Intersindical. EL Consell Valencià de Cambres de Comerç, les patronals del tèxtil Ateval, dels polígons industrials Asivalco i de les hostaleria Hosbec. 

El president de les Corts, Enric Morera, ha assegurat que la reclamació no és per una maula, sinó per drets econòmics i socials molt presents en l'actualitat i ha defensat la defensa de la nostra identitat dins d'un món global. 

El president de Juristes Valencians, José Ramón Chirivella, ha assegurat que els valencians porten molts anys sense una part important de l'autogovern, sense competències per a legislar que sí que tenen sis parlaments autonòmics a Espanya. Chirivella ha assegurat que l'associació va acollir amb tristesa la dissolució de les Corts el mes de març passat per l'avançament electoral que va deixar sense opcions al dret civil per a arribar a les Corts. De fet anava a ser el primer punt de l'ordre del dia del següent ple abans de la dissolució de la cambra valenciana. Chirivella ha demanat que el ple de les Corts aprove la petició abans del Nou d'Octubre. 

La Unió de Llauradors, entitats representatives del col·lectiu Lgtbi com a Lambda, veïnal Cavecova, pro Custòdia Compartida, de consumidors com Avacu o la Interagrupación de Falles. Representants del Consell Valencià de Col·legis d'Advocats, d'altres Col·legis Professionals com el de Metges, la Universitat de València i una pluralitat d'entitats tals com l'Ateneu Mercantil, Societat Civil Valenciana, la Reial Societat d'Amics del País, Lo Rat Penat, Cañada Blanch, Ull Cultural, Plataforma Valencianista el Cercle Fruiter de Borriana, la RACV, la Taula de Filologia Valenciana, Avapol, APPV o l'Associació de Joves Advocats. 

A títol personal també han volgut assistir a l'acte per a mostrar el seu suport, persones que al llarg d'aquest temps s'han destacat en treball per la consecució d'aquesta reforma constitucional, com l'alcalde de Simat Víctor Mansanet, les exdiputades Isaura Navarro i María José Ferrer de Sansegundo, el Senador Fernando de Rosa. Enric Plá ex alcalde de Vinaròs, l'exdiputat Juan Vicente Pérez, Zulima Pérez, José Camarasa, Josep Ochoa, Ignaci Culla o el Doctor en Ciències Polítiques Simón Alegre.


Publicat a: Levante EMV 
Traducció: Softvalencià 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada