dimarts, 18 de juny del 2019

La recuperació del dret civil valencià, reunirà el dimecres a un centenar d'entitats i personalitats en Les Corts


L´Associació de Juristes Valencians ha convocat a representants de les entitats que donen suport a la modificació constitucional que permeta reintegrar a la Generalitat la competència en dret civil



Juristes Valencians, i una gran part de la societat civil valenciana tornarà aquest dimecres 19 de juny a concentrar-se en Les Corts, per a sol·licitar que amb caràcter d'urgència es reinicie el procediment per a la modificació constitucional que permeta la reintegració efectiva del dret civil valencià, tal com preveu l'Estatut Valencià.

Aquest procediment de modificació tècnica de la Constitució ja es va iniciar per les Corts a l'octubre 2018, obtenint un ampli suport dels grups polítics, en el que es va qualificar com un consens històric, reflex del suport de la societat civil, les tres diputacions i la immensa majoria d'Ajuntaments de la Comunitat Valenciana, de totes les comarques.

L'avançament electoral va frustrar la seua remissió al Congrés dels Diputats, per la qual cosa aquesta concentració pretén impulsar la tramitació urgent de la recuperació del Dret Civil Valencià, que es continua aplicant a 300.000 ciutadans que van constituir relacions jurídiques a l'empara de les lleis civils valencianes.

Des de Juristes Valencians es recorda que aquesta reclamació té un fonament històric indubtable però també suposa una reclamació de futur perquè els valencians disposen d'una eina que els permeta millorar la seua qualitat de vida en qüestions tan quotidianes com el règim matrimonial, l'herència o la legislació de parelles de fet. Ens obri la possibilitat de tindre una legislació moderna que per exemple contemple la successió d'empreses possibilitant en molts casos la continuïtat aquells xicotets negocis tan arrelats en el nostre teixit productiu.

Juristes Valencians continuarà treballant per la reintegració del dret civil valencià, així com per la recuperació plena de l'Estatut d´Autonomia, que va ser aprovat per àmplia majoria de les Corts i el Congrés en 2006, en el bloc de constitucionalitat.

Des de Juristes Valencians es destaca que el nombre d'entitats adherides a la reivindicació supera ja el mig centenar, ressaltant les últimes adhesions com a mostra de transversalitat: Societat Civil Valenciana, HOSBEC, Real Acadèmia de Cultura Valenciana, Ullal Cultural d´Algemesí i Cercle Fruiter Borrianenc.


Traducció: Softvalencià 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada