divendres, 28 de juny del 2019

L'Associació de Juristes premia a Pascual Sala per la defensa dels interessos valencians




És el primer guardonat del premi Gregori Mayans que l'asocición entregarà el pròxim 11 de juliol

L'Associació de Juristes Valencians ha anunciat la celebració de la primera edició dels Premis "Gregori Mayans-Juristes Valencians", que tindran lloc el pròxim 11 de juliol en el saló d'actes de la Fundació Bancaixa. Amb aquests premis l'entitat que defensa la reintegració del dret civil valencià, presta homenatge a la figura de Gregori Mayans, jurista il·lustrat de la Safor, que va reclamar de forma incansable la restauració del Dret Foral Valencià- terme que va encunyar. Amb aquests premis es vol donar reconeixement a figures del món de la justícia, amb una destacable trajectòria professional que sent valencians hagen exercit com a tals en els diferents llocs de responsabilitat que hagen ocupat, com Mayans. 

Aquesta primera edició, que tindrà lloc el pròxim 11 de juliol en el saló d'actes de la Fundació Bancaixa l'Associació de Juristes Valencians ha volgut reconéixer la destacada trajectòria professional de Pascual Sala així com el seu defensa dels interessos valencians en l'àmbit del Poder Judicial. 

Juristes Valencians destaquen que Pascual Sala, expresident del Tribunal Constitucional entre els anys 2011 al 2013, expresident del Tribunal Suprem i del Tribunal de Comptes, i jutge compromés en plena dictadura franquista amb la restauració democràtica, ha mostrat sempre el seu suport a la reintegració de la competència en dret civil valencià. 

El mes de desembre passat Pascual Sala va acudir al costat de Juristes Valencians i una important representació de la societat civil valenciana al Congrés per a tornar a insistir en la necessitat de constitucionalitzar l'Estatut d'Autonomia possibilitant que els valencians disposem mitjançant el principi de connexió històrica, d'una eina de futur que ens permeta produir una legislació moderna que millore les nostres condicions de vida i millore el nostre progrés social en poder legislar en assumptes tan quotidians com les qüestions de família o successions.


Font: Levante EMV 
Escrit per: C. Alós 
Traducció: Sodtvalencià



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada