dilluns, 17 de juny del 2019

2ª Presa de possessió de Ximo Puig com a President de la Generalitat


Hui l'Associació de Juristes Valencians ha format part d'aqueixa societat civil que ha estat present en la recepció del Palau de la Generalitat amb ocasió de la presa de possessió de Ximo Puig com a President de la Generalitat. Hem aprofitat per a saludar als presents, per a agrair el suport dels quals en la passada legislatura ens el van brindar, i per a tornar a la càrrega, aprofitat el boca a boca, per a fer saber als presents que tornem a començar, que el 19 es presenta la moció, que no desistirem de l'obstinació de recuperar la nostra capacitat legislativa en matèria civil. 

He sentit el discurs del President, Personalment, m'ha agradat. Ha fet referència al finançament just com a gran reivindicació per a aquests quatre anys. Però m'he quedat amb les ganes que es referira també de manera expressa a la recuperació del dret civil valencià. Ja sé que està en els acords del Botanic2, que no es pot parlar de tot, però haguera estat bé. Em quede i li preste, o li faig un robatori, tant se val, de dues frases seues: “Hui som hereus d’alló que ens identifica com a poble i protagonistes de la capacitat de definir l’endemá.” “Ara es l’hora, ara es la oportunitat”.

Això és el que des de l'AJV pensem, allò que ens fa demanar la recuperació de la capacitat de legislar en matèria de dret civil, de recuperar un dret que vam tindre i que creem que és el moment de recuperar. Alguna cosa que a AJV ens sembla irrenunciable, inajornable i imprescindible. I si com ha dit creu que la història de la Comunitat Valenciana s’enriquirá amb el que sigam capaços d’impulsar en aquestos quatre anys, a partir del nostre esforç, de la nostra integritat i de la nostra adhesió al interés general, també ho suscric, ho copie i me ho apropie, perque se que el meu poble, divers i plural, de tots els colors, hospitalari, obert, modern i optimiste, s’enriquirá si aconsegueix aprovar les seus propies lleis civils, les de la vida quotidiana, i nosaltres, desde l'AJV hem de continuar amb l’esforç, amb integritat, sumant adhesións per aconseguir que eixa recuperació siga el interés de tot un poble, el nostre, el valenciá, interés per a que siga, quan abans, una realitat. 


Ximo Puig, Beatriz Gomar Grau i José Ramón Chirivella.

Vicente Clemente, Beatriz Gomar Grau, José Ramón Chirivella i Vicente Rovira.

Beatriz Gomar Grau, José Luis Abalos, Vicente Clemente i José Ramón Chirivella.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada