dijous, 11 de juliol del 2019

Un president de diputació entrant i un altre sortint pel dret civil valencià


L'associació Juristes Valencians convoca un nou acte multitudinari per a reivindicar la legislació autòctona i per a distingir a Pascual Salas, expresident del Tribunal Suprem i del Tribunal Constitucional

 
Juristes Valencians ha convocat un nou acte per a reivindicar la reintegració del dret civil valencià. En aquest esdeveniment, que servirà per a distingir també la trajectòria jurídica de Pascual Salas, coincidiran dos presidents de diputació provincials en un escenari d'àmbit autonòmic. 

En la pràctica, constituirà quasi la posada de llarg en una plataforma regional del nou màxim responsable de la Diputació de Castelló, el socialista recentment nomenat Josep Pascual Martí. Alhora, també servirà de comiat en un fòrum a València de l'encara president de la Diputació d'Alacant, el popular César Sánchez, ja que la nova corporació alacantina encara no s'ha constituït. Serà l'última a fer-ho de les tres províncies. 

Tot això ocorrerà sobre una tarima a la qual també pujarà un altre polític que ja s'ha acomiadat d'un càrrec i que en breu ho farà d'un altre. Es tracta de Quico Fernández, de Compromís, fins al 15 de juny alcalde de Sagunt i fins previsiblement el mes vinent octubre vicepresident de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. 

Els tres partits polítics als quals representen han vingut donant suport a la iniciativa de Juristes Valencians, al costat de Podemos, des dels seus inicis de restituir el dret civil valencià, suprimit per un sentència del Tribunal Constitucional després d'haver-se recuperat de manera efímera uns anys i haver-se pogut aplicar a 300.000 valencians. 

Precisament a haver aconseguit que la seua derogació no tinga efectes retroactius, i que aqueixos tres centenars de milers de ciutadans afectats puguen mantindre el seu dret en qüestions tan habituals com separació de béns o custòdia compartida, va destacar Pascual Salas, expresident del Tribunal Suprem i del Tribunal Constitucional, qui rebrà el premi Gregorio Mayans per aqueixa contribució a la preservació del dret civil valencià. 

Aquest acte, en el qual es troba prevista la presència de nombrosos càrrecs públics (fins a 405 ajuntaments han aprovat la moció per a recuperar el dret autòcton) i de personalitats relacionades amb l'àmbit jurídic (com la consellera de Justícia, Gabriela Bravo), es desenvoluparà aquest dijous, a partir de les 19 hores, en el saló d'actes de la Fundació Bancaixa, al carrer General Tovar de València. Ho tancarà José Ramón Chirivella, president de Juristes Valencians.


Publicat a: @ESdiarioCV 
Escrit per: HG 
Traducció: Softvalencià
 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada