dilluns, 29 de juny del 2020

481 dels 542 municipis secunden ja el Dret Civil Foral Valencià




Juristes Valencians inicia una campanya perquè tots els ajuntaments s'incorporen al consens. 

Ja són 481 Ajuntaments valencians dels 542 valencians, els que ja donen suport a la reintegració del Dret Civil Foral Valencià, un dret modern, útil i social que pot millorar la vida de tots els veïns de la Comunitat Valenciana, siguen del municipi que siguen, en les seues relacions de família i successions 

Esta reivindicació està prevista en l'Estatut d'Autonomia, i va estar vigent entre el 2008 al 2016, i actualment és aplicable per a 300.000 valencians. Les Corts Valencianes han promogut una reforma constitucional per a recuperar el Dret Civil Valencià, que s'està tramitant en el Congrés dels Diputats, que recull els motius històrics i els fonaments normatius d'aquesta aspiració de la societat valenciana.

Per història, per constituir una part essencial del nostre autogovern i un element de vertebració autonòmica cerca el teu Ajuntament i si encara no ha aprovat la moció contacta amb el teu alcalde i en Juristes Valencians i treballarem perquè puga sumar-se el teu municipi al consens constitucional valencià. 

En l'enllaç https://www.ajv-val.org/propostes-de-mocio-presentades-i-aprovades/ se pot consultar la llista d'Ajuntaments que ja s'han adherit a la moció i el llistat d'institucions i entitats representatives de la societat que representen el 93% de la població de la Comunitat. 

Llistat de municipis que falten per sol·licitar la recuperació del Dret Civil Valencià, són els següents. 

Província de Castelló: Algimia de Almonacid, Arañuel, Barracas, Castelló de la Plana , Castillo de Villamalefa, Cirat, Cortes d'Arenós, Figueroles, Gaibiel, Higueras, Ludiente, Matet, Montán, Montanejos, Pavias, La Puebla de Arenoso, Peníscola, Segorbe, Serratella, Vall d'Alba, Vall d´Almonesir, Villahermosa del Río, Villanueva de Viver, Zucaina. 

Província d'Alacant: L'Atzúbia, Aïgues de Busot, Albatera, Algueña, Benifato, Benijófar, Busot, Camp de Mirra, Cañada, Confrides, Daya Nueva, Dolores, Formentera del Segura, Guardamar del Segura, el Fondó de les Neus, Hondón de los Frailes, Los Montesinos, Monforte del Cid, Orxeta, Pilar de la Horadada, Relleu, Rojales, La Romana, Salinas, Sella, La Torre de les Maçanes, La Vall de Gallinera. 

Província de València: Aielo de Rugat, Alfara de la Baronia, Algima d´Alfara, Ayora, Chera, Cofrentes, La Granja de la Costera, Jalance, Jarafuel, Rugat, Segart, Teresa de Cofrentes, Torres Torres.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada