dijous, 26 de desembre del 2019

439 municipis de la Comunitat donen suport recuperar el dret civil valencià


València, 22 desembre (EFE).- 

Un total de 439 municipis de la Comunitat Valenciana han aprovat en els plens municipals una moció en la qual urgeixen a les Corts Valencianes a completar la tramitació de la proposta perquè es reforme la Constitució amb la finalitat de recuperar la competència de dret civil valencià.

La moció, impulsada per l'Associació de Juristes Valencians, demana que es culmine el procés que Les Corts van iniciar a l'octubre de 2018 i que compta en el suport de la societat civil, les tres diputacions i 439 municipis, encara que la intenció és arribar als 542 municipis de la Comunitat el primer trimestre de 2020.

Juristes Valencians ha destacat en un comunicat que Ciutadans s'ha unit recentment al consens municipal del qual participen PSPV, PP, Compromís i Podemos, en donar suport a les mocions presentades a l'el Pinós i Aspe.

Sindicats, juristes, empresaris, agricultors, veïns, col·legis professionals, associacions socials i entitats culturals representatives de la societat valenciana han mostrat el seu suport a una proposta de reforma que, segons aquesta entitat, està previst que Les Corts remeten al Congrés amb la represa del període de sessions.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada