dijous, 14 de novembre del 2019

Vox i Ciutadans voten junts contra el dret civil valencià


Les Corts aproven la proposició de llei amb el suport de PSPV, Compromís, Unides Podem i PP


La comissió parlamentària de Coordinació, Organització i Règim de les Institucions de la Generalitat va aprovar ahir -amb el vot en contra de Vox i Ciutadans- la proposició de llei presentada pel PSPV, PP, Compromís i Unides Podem per a la recuperació del dret civil valencià. 

Una iniciativa que proposa modificar la disposició addicional segona de la Constitució per a fer possible la validesa d'aquest ordenament tradicional. 

El Consell va remetre el mes de setembre passat a les Corts l'acord en el qual mostrava el seu criteri favorable respecte a la proposició que van secundar tots els grups, excepte Cs i Vox. 

Esta proposta és similar a la que la legislatura passada van presentar les mateixes formacions, i que va quedar pendent a causa de la dissolució anticipada de la Cambra per a la celebració de les eleccions autonòmiques del 28A. 

Després de l'aprovació ahir de la proposició de llei, es va designar al president de la comissió, el socialista José Muñoz. 

La recuperació del dret civil valencià va ser impulsada per l'Associació de Juristes Valencians, entitat que té entre els seus objectius la defensa de la competència de la Generalitat en matèria de Dret Civil, i té el suport de sindicats, universitats, organitzacions empresarials i associacions. 

A l'abril de 2015, l'associació va iniciar una campanya davant els ajuntaments, institucions i associacions per a recordar que la competència estatutària en Dret Civil estava qüestionada després de la motivació dels recursos del Govern del PP a les lleis valencianes de règim econòmic matrimonial, relacions familiars dels fills i filles els progenitors de les quals no conviuen (custòdia compartida) i unions de fet. Amb la campanya se sol·licitava el suport per a la retirada dels recursos presentats davant el Tribunal Constitucional. 

Els defensors de la iniciativa aprovada ahir en les Corts asseguren que, després de les sentències de l'alt tribunal no els queda una altra opció que plantejar una reforma constitucional.


Traducció: Softvalencià

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada