dimarts, 5 de febrer del 2019

Els registradors valencians editen una guia accessible sobre dret civil foral valencià



Els registradors de la propietat de la Comunitat Valenciana han presentat aquesta vesprada a València la guia “Dret Civil Foral Valencià. Un dret a l'abast de tots“, amb la qual volen traslladar al conjunt de la població valenciana les qüestions més rellevants relatives al dret civil foral valencià. 

Per a assegurar que el seu contingut és accessible a tots per igual, la publicació s'ha editat sota el format de ‘Lectura Fàcil’. Així, el seu contingut i disseny s'han adaptat a les necessitats de totes les persones, especialment aquelles que presenten dificultats de comprensió relacionades amb la memòria, el llenguatge emprat, la capacitat d'abstracció, la fluïdesa en l'ús de l'idioma, l'orientació, el raonament o l'aprenentatge. Es tracta, en general, de persones que presenten algun tipus de discapacitat mental, persones majors que han perdut part de la seua facultats, estrangers amb un baix domini de l'idioma, analfabets funcionals… 

La presentació, celebrada en la seu del Deganat Autonòmic de Registradors, ha sigut a càrrec de la degana autonòmica, Begoña Longás, el director general de Responsabilitat Social i Foment de l'Autogovern, Josep Ochoa, i Vicente Domínguez, coautor de l'obra. La iniciativa compta amb el patrocini de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, dins del conveni subscrit amb els registradors per a la promoció i difusió del dret civil foral valencià. 

A l'acte han assistit representants de la política, administració, universitat, juristes, consumidors, associacions de discapacitats, col·legis professionals, mitjans de comunicació i registradors. 

Nova línia de treball 

Segons ha explicat Longás, “com a institució que prestem un servei als ciutadans, els registradors hem volgut unir-nos a aquesta nova forma de comunicar amb totes les persones sense cap discriminació. Amb aquesta obra iniciem una col·lecció de títols en ‘Lectura Fàcil’ que acostarà els registres de la propietat i mercantils a la població valenciana i els ajudarà a entendre aquelles qüestions bàsiques que els afecten i que tenen a veure amb els seus drets i obligacions. Sempre sota la premissa que una ciutadania ben informada és una ciutadania més lliure, participativa i compromesa”. 

Dret valencià 

Al llarg de huit capítols, la guia explica de forma accessible temes importants com què és el dret civil foral valencià, des de quan existeix, costums i tradicions heretades, grau actual de desenvolupament, quan podem usar el dret civil foral, quins avantatges pot proporcionar i el suport que rep de les institucions valencianes. 

Dos idiomes, paper i digital 

La guia s'ha editat tant en castellà com en valencià, les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana. A més de la seua edició en paper, està disponible també en la web del Deganat Autonòmic per a tots aquells que vulguen consultar-la. El seu contingut ha sigut validat per APSA, associació sense ànim de lucre que treballa des de fa molts anys a Alacant per a millorar la qualitat de vida d'aquelles persones amb algun tipus de discapacitat intel·lectual, la de les seues famílies i el seu entorn. 


 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada