dijous, 31 de maig del 2018

Ciutadans recolza en 20 municipis el dret foral que rebutja en les Corts


La Associació de Juristes arremet contra el partit de Rivera després de desmarcar-se del consens en la càmera que demana un canvi tècnic en la Constitució i recolzen PSPV, PP, Compromís i Podemos
  

L'Associació de Juristes Valencians, ha mostrat el seu satifacció pel consens obtingut entre una àmplia majoria de forces polítiques de l'arc parlamentari valencià en la restitució del Dret Civil Valencià, en concret ha concitat el suport de PP, PSPV, Compromís i Podemos. 

Aquest consens s'ha plasmat en la Proposició de Llei registrada en les Corts, per a iniciar la modificació constitucional que possibilite la reintegració del dret civil valencià, que porta adherida la signatura de quatre dels cinc síndics. No obstant açò, Ciutadans s'ha desmarcat de l'acord majoritari. I ho ha fet malgrat que el grup sí ha signat una moció de recolze en una vintena de municipis. En concret, segons ha sabut Levante-EMV, ho ha fet a la Pobla de Farnals, Gandia, Sagunt, Aldaia, Foios, Llíria, Godella, Cocentaina, Torís, Alfafar, Tavernes Blanques, Dénia, Puçol, Bétera, Albal, Vila-real, Torreblanca, Quart de Poblet, Castalla, Massanassa i Alfaç del Pi, a més de Moixent i Alberic on ha sigut iniciativa de l'alcalde de Ciutadans. 

En paraules del seu President José Ramón Chirivella Els Corts compleixen amb el mandat de la societat civil i el municipalisme valencià per a fer realitat les previsions de l'Estatut; De fet l´Associació de Juristes Valencians concità el suport de les principals entitats socials, sindicals, culturals i professionals de la Comunitat Valenciana que van acompanyar el passat mes de març a la AJV a presentar la proposta als Corts. 

Entre les entitats que han recolzat la proposta d'adaptació constitucional es troben UGT, CCOO, CSIF, LLIGA, Associació Valenciana d´Agricultors, l'Unió, Lo Rat Penat, Fundació Nexe, Intersindical, els 8 Col·legis d'Advocats de la CV, les Facultats de Dret de les Universitats públiques valencianes

Des de la AJV, s'ha volgut destacar el rellevant del consens obtingut lloc que ara com ara representa més de tres quartes parts dels diputats i suposa una majoria qualificada suficient que sumada a la petició de la Federació Valenciana de Municipis i provincies, i de 275 municipis que superen el 85% del cens valencià, la qual cosa dota d'una consistència molt important el suport social i institucional que té la reintegració del dret civil valencià. 

Encara així des de Juristes Valencians es tendeix la mà perquè Ciutadans no es quede al marge d'aquest consens que no solament respon a la voluntat de la societat de poder disposar d'una eina que millore la seua qualitat de vida i permeta un millor desenvolupament de les relacions civils dels valencians, sinó que a més suposa un consens entorn de la constitucionalitat i vigència del nostre Estatut d'Autonomia. 

Juristes Valencians anunciarà en breu nous actes per a continuar dotant a aquesta reivindicació del suport social que mereix i aprofita per a recordar que aquest dijous 31 de maig es compleixen dos anys de la sentència del Tribunal Constitucional 82/2016 que va derogar de facto la nostra producció civil normativa. 

En aquest sentit Chirivella afirma "L'any en què se celebra el 600 aniversari de la creació de la Generalitat, denominada Diputació General del General en l'època foral, els grups parlamentaris han donat mostres d'unitat en la defensa de l'autogovern promovent aquesta Proposició de Llei per a fer realitat les previsions estatutàries i disposar d'un dret civil modern, social i útil per als ciutadans", i contínua el President de l´Associació de Juristes Valencians, Ciutadans, no pot suspendre en autogovern valencià. Ha d'optar per recolzar la restitució del nostre dret civil o públicament indicar que volen anul·lar la competència aplicable en altres 6 Comunitats Autònomes, de la qual disposen 15 milions de ciutadans de Balears, Aragó, Navarra, Galícia, País Basc o Catalunya".


Publicat a: Levante EMV
Traducció de: Softvalencià

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada