divendres, 7 de juliol del 2017

Els juristes valencians demanen recuperar el dret civil valencià



L´Associació de Juristes Valencians ha celebrat una jornada de treball per a debatre sobre la necessària reforma constitucional que possibilite la reintegració de la competència en dret civil valencià, para entre altres poder legislar sobre custòdia compartida, unions de fet, o la separació de béns, normes anul·lades per diferents sentències del Tribunal Constitucional al llarg de l’any 2016. 

La jornada ha comptat amb la participació del President de l’Audiència Provincial Fernando de Rosa, María Elena Olmos degana de la facultat de dret de la Universitat de Valéncia, la catedràtica de Dret Mercantil de la Universitat Jaume I de Castelló Mari Carmen Boldó, el jurista Luis Figuera i el notari Carlos Pascual. Moderarà la taula redona el president de la AJV José Ramón Chirivella. L’acte és obert i no solament està destinat a col·legiats i compte entre els seus assistents amb destacades personalitats de la societat valenciana. 

La AJV aquests últims mesos ha celebrat reunions amb tots els grups amb representació en Les Corts, on se’ls ha exposat la proposta de modificació tècnica de la Constitució elaborada per Luis Figuera com a via per a solucionar el problema derivat que la voluntat política del Congrés dels Diputats i dels Corts Valencianes en favor d’un dret civil ple per als valencians, s’haja anul·lat després de 8 anys d’aplicació. Amb la modificació tècnica s’evitarà buidar de contingut l’Estatut d’Autonomia, i possibilitar un dret civil modern que done resposta a les necessitats de les valencianes i valencians. 

La AJV vol posar l’accent en l’anomalia que suposa que els valencians siguem l’única autonomia que tenint Dret Foral històric no puga exercir la seua competència, discriminació que ha de ser esmenada i si atès que es precisa de la reforma constitucional aquesta ha de ser abordada amb immediatesa per a no perpetuar aquesta discriminació d’un poble lleial i solidari. Des de la Associació de Juristes Valencians es fa una crida al consens i unitat de totes les forces valencianes d’una qüestió que té la categoria d’interès autonòmic i que afecta a un senyal d’identitat del nostre poble, el dret civil, que és molt útil per a una societat moderna com la valenciana.


Font: La 7


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada