divendres, 22 de maig del 2020

El Consell fomenta la recuperació i defensa del Dret Foral Civil Valencià


Es destina un total de 30.000 euros al finançament d'aquestes actuacions 

El Consell ha aprovat la col·laboració en matèria de Dret Civil Valencià entre la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i el Deganat Autonòmic del Col·legi de Registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns immobles en la Comunitat Valenciana i el Consell Valencià de Col·legis d'Advocats; l'Associació de Juristes Valencians i la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV). 

Es tracta de tres convenis que vénen a donar continuïtat al treball conjunt que es venia realitzat amb aquestes entitats per a la recuperació, divulgació, difusió i defensa del Dret Civil Valencià. 

La renovació de la col·laboració amb el Deganat Autonòmic del Col·legi de Registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns immobles en la Comunitat Valenciana i el Consell Valencià de Col·legis d'Advocats permetrà la realització d'actuacions i la posada en pràctica d'iniciatives relacionades amb el desenvolupament de l'Estatut d'Autonomia, la difusió i divulgació del Dret Foral Civil Valencià i la promoció de l'autogovern, accions que comptaran amb una dotació anual de 5.000 euros a cadascuna de les entitats signants. 

L'objectiu del conveni amb l'Associació de Juristes Valencians és el desenvolupament d'iniciatives en defensa de la capacitat de legislar i desenvolupar un dret civil propi en la Comunitat Valenciana en l'exercici de l'autogovern. Per a això, la Conselleria de Participació destina 15.000 euros. 

Així mateix, la col·laboració amb la RACV permetrà la posada en marxa d'iniciatives relacionades amb el desplegament de l'Estatut d'Autonomia, la difusió i divulgació del Dret Foral Civil Valencià i la promoció i consolidació de l'autogovern, actuacions que sumaran 5.000 euros.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada