dimecres, 4 de març del 2020

Tres diputats de les Corts defensaran en el Congrés la reforma constitucional



Donaran suport a la modificació que permetrà a la cambra valenciana legislar en dret civil com altres autonomies

El ple de les Corts Valencianes de la setmana vinent haurà de triar als tres representants del parlament valencià que acudiran al Congrés dels Diputats a defensar la reforma de la disposició addicional segona de la Constitució que permeta la reintegració del dret civil valencià. El Congrés ja ha comunicat que admeten aquesta modificació a tràmit. En principi, les Corts ha de nomenar entre un i tres diputats i el portaveu socialista, Manolo Mata, ha proposat que acudisquen representants dels partits que van votar a favor en el parlament valencià, amb el que Vox i Ciutadans quedarien exclosos. 

El socialista creu que la representació valenciana han de formar-la PSPV, Compromís i PP, la qual cosa deixaria fora a Unides Podem. El passat 6 de febrer, les Corts Valencianes va aprovar sol·licitar al Congrés la reforma de la Constitució per a incloure la reintegració efectiva del dret civil valencià. La proposta va ser presentada de manera conjunta per PSPV, Compromís, Unides Podem i PP. L'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana de 2006 va contemplar la recuperació del dret civil foral. Això va permetre que s'aprovaren les lleis del règim econòmic matrimonial, la de custòdia compartida i la llei d'unions de fet, encara que van ser declarades inconstitucionals en 2016. 

Així, l'única alternativa perquè els valencians puguen legislar sobre el seu dret civil foral és la modificació de la Constitució, la qual cosa ara toca defensar en el Congrés. La iniciativa ha sigut impulsada per l'Associació de Juristes Valencians que presideix José Ramón Chirivella. 


Font: Levante EMV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada