divendres, 9 de febrer del 2018

El president del Consell d'Estat defensa el dret civil valencià


L'exministre Beccaria reconeix en el Congrés la seua rellevància històrica i defensa la recuperació 

Seu del Consell d'Estat a Madrid
El dret civil valencià té suports sensibles a Madrid. El president del Consell d'Estat, José Manuel Romay Beccaria, va reconèixer en la seua compareixença en el Congrés dies arrere la rellevància històrica del dret civil valencià i fins i tot va defensar la seua recuperació per a evitar greuges contra els valencians.

Beccaria va comparèixer en la comissió de reforma de l'Estat Autonòmic. També en el mateix fòrum, el catedràtic de Geografia Humana de la Universitat de València Joan Romero va reclamar la reforma constitucional per a solucionar la discriminació del dret civil valencià.

Per aquest motiu, des de l'Associació de Juristes Valencians es posa l'accent en el rellevant d'aquestes declaracions públiques, que vénen a reforçar la necessitat d'una implicació directa de totes les forces polítiques per a la defensa de la integritat estatutària i la reintegració de la competència, segons ha explicat el seu president, José Ramón Chirivella.

Beccaria va respondre en el Congrés a una pregunta del portaveu de Compromís, Joan Baldoví i va assegurar: «Em semblarà molt bé que el dret foral valencià tinga el reconeixement que es mereix i que se cerquen les solucions legislatives adequades perquè puga tenir el mateix reconeixement que els altres. No crec que calga fer de menys al dret foral valencià i sobre açò pense que caldrà cercar una solució d'acord amb el conjunt de l'ordenament jurídic i evitar aqueix greuge si la C. Valenciana ho està vivint així», va assenyalar.

Suport de Joan Romero

Està declaració suposa segons el parer de AJV un recolzament per a la reintegració de la competència per a legislar en en virtut del dret foral, abolit per «just dret de conquesta».

El Govern sistemàticament ha recorregut les lleis de dret civil valencià com a unions de fet, règim matrimonial o custòdia compartida. A més, Romero va defensar també que qualsevol reforma que es realitze en la Constitució ha de resoldre la qüestió del dret civil valencià. La AJV assegura que seguirà treballant fins a revertir el que considera un greuge.


Articul escrit per: Carlos Alós
Publicat a: Levante EMV
Traducció: Softvalencià

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada