dilluns, 10 de desembre del 2018

L'Associació de Juristes defensarà a Madrid el Dret Civil valencià



València, 9 desembre (EFE):

L'Associació de Juristes Valencians ha organitzat dimarts que ve en el Congrés dels Diputats un acte en defensa d'una "inversió estatal justa" i del Dret Civil valencià. L'expresident del Tribunal Constitucional Pascual Sala i el director de l'Institut Valencià de Recerques Econòmiques (IVIE), Francisco Pérez, intervindran en suport a la Reforma Estatutària i per la "urgent recuperació del Dret Civil valencià", segons l'Associació de Juristes Valencians, 

A l'acte estan convidats institucions, sindicats, organitzacions empresarials i associacions culturals que des de la societat civil valenciana han aconseguit que els Corts aprovaran una modificació tècnica de la Constitució per a recuperar el Dret Civil Valencià, vigent històricament durant segles i que es va aplicar fins a l'any 2016, després de la reforma estatutària del 2006. 

Segons les fonts, la motivació de l'acte "està justificada perquè el pròxim 11 de Desembre s'iniciarà en el Congrés dels Diputats la tramitació de la Reforma de l'Estatut Valencià". Açò permetrà "incorporar com a criteri d'inversió en els Pressupostos Generals de l'Estat el pes poblacional de la Comunitat Valenciana al cos del text bàsic de l'autogovern valencià". 

Així mateix, els Corts Valencianes han proposat una modificació tècnica de la Constitució per a fer efectiva la competència prevista en matèria de Dret Civil propi, una competència que tenen altres 15 milions d'espanyols, per haver gaudit històricament de normes civils pròpies. 

Aquesta defensa de la competència estatutària que es va aplicar entre 2006 i 2016, determina que en l'actualitat a 300.000 valencianes i valencians se'ls apliquen alguna de les normes de dret de família. 

La societat civil valenciana i el municipalisme, segons les fonts, "han impulsat la Proposició de modificació de la Constitució per a la reintegració efectiva del Dret Civil Valencià aprovada pels Corts el passat 24 d'octubre". 


Traducció: Softvalencià


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada