dilluns, 5 de novembre del 2018

Dos mapes del Setge de València pel Mariscal Suchet (1812)


Per la data no és plenament de l'època foral però ens il·lustra prou bé com era l'antiga ciutat de València i la seua rodalia abans de l'enderrocament de les muralles. Ambdós són mapes militars fets pels francesos i el segon va servir de font d'informació per al primer.



  Plan du siége de Valence par l'Armée Francaise d'Aragon en 1811 et 1812 (1834) - Suchet, Louis Gabriel, 1770-1826  



Font de la imatge: Commons


Més informació sobre el mapa: Biblioteca Virtual Patrimonio Bibliográfico


Versió del mapa anterior colorejada manualment
Un altra font del mateix mapa


He trobat aquesta versió del mateix mapa de prou bona qualitat i on es poden vore clarament el curs de les séquies de l'Horta de València. Es tracta d'una versió espanyola del mapa militar francés per un Atles de la Guerra de la Independència.

Font: Biblioteca Virtual del Patrimonio Bibliográfico







Font: Biblioteca Nacional Digital



Plan de Valence assiégée et prise le 9 janvier 1812 par l'Armée française d'Aragon aux ordres de S.E. le Maréchal Suchet, Duc d'Albuféra



Imatge a millor resolució: Raremaps



Mapa del Setge de València 1812

Detallat mapa del Setge de València dins 1812, amb una clau de manuscrit extensa al costat esquerre del mapa que proporciona detalls militars del Setge, el qual va ser dirigit per Louis-Gabriel Suchet, un dels principals dirigents militars de Napoleó . 

El mapa és una barreja notable de manuscrit i contingut imprès, il·lustrant el progrés de la batalla. Així que, per exemple, mentre la majoria del fortificacions i posicions de tropa són impreses, hi ha dos conjunts de Divisió i posicions de Brigada al fons del mapa, dos conjunts de posicions a dalt de tot del mapa i dos conjunts de posicions a l'esquerra que és enterament dins del manuscrit, mentre la clau del mapa i la escala de milles són a la esquerra. 

A causa del exit de Suchet en aquesta batalla, li va ser atorgat el títol de Duc de Albufera (en les proximitats de la batalla), el 24 de gener de 1812. 

Setge de Valencia 

El Setge de València del 3 de novembre de 1811 al 9 de gener de 1812. El Mariscal Louis Gabriel Suchet de l'exèrcit francès d'Aragó assetja al Capità General Joaquín Blake y les seues forces en la ciutat de València, durant la Guerra de la Independència. 

Les forces franceses finalment es van imposar, resultant en una rendició espanyola a la conclusió del setge, tot i que un 7,000 espanyols van fugir de la trampa. Suchet va convertir a València en una base important d'operacions. 


Font: Raremaps
Traducció: Softvalencià


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada