dimecres, 12 de desembre del 2018

Acte en defensa del dret civil valencià a Madrid


Màxim suport a l'Associació de Juristes per a incloure el dret civil valencià en la Constitució 


L'Associació de Juristes Valencians ha celebrat avui en el Congrés un acte en defensa d'una inversió estatal justa i del dret civil valencià, en el qual han participat, entre uns altres, l'expresident del Tribunal Constitucional Pascual Sala i el director del IVIE, Francisco Pérez. 

El president José Ramón Chirivella ha destacat el suport de tots els partits excepte Ciutadans i de nombroses entitats. Chirivella ha agraït la participació d'institucions, sindicats, organitzacions empresarials i associacions culturals que des de la societat civil valenciana han aconseguit que els Corts aprovaren una modificació tècnica de la Constitució per a recuperar el Dret Civil Valencià, vigent històricament durant segles i que es va aplicar fins a l'any 2016, després de la reforma estatutària del 2006. 


Les Corts Valencianes han proposat una modificació tècnica de la Constitució per a fer efectiva la competència prevista en matèria de Dret Civil propi, una competència que tenen altres 15 milions d'espanyols, per haver gaudit històricament de normes civils pròpies. Aquesta defensa de la competència estatutària que es va aplicar entre 2006 i 2016, determina que en l'actualitat a 300.000 valencianes i valencians se'ls apliquen alguna de les normes de dret de família. 

La societat civil valenciana i el municipalisme, segons explica, han impulsat la Proposició de modificació de la Constitució per a la reintegració efectiva del Dret Civil Valencià aprovada pels Corts el passat 24 d'octubre" aprofitant la intenció del Govern de reformar la Constitució per a eliminar els aforaments. 


Traducció: Softvalencià

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada