dimarts, 11 de desembre del 2018

“L'acte en el Congrés confirma el suport de Les Corts a un dret històric”







Avui és la cita, el punt de partida des del qual l'Associació de Juristes Valencians inicia el seu periple en el Congrés amb la celebració d'un acte reivindicatiu que pretén posar en l'escena política un Dret Civil històric com és el Valencià, després d'haver rebut un consens quasi unànime en Els Corts. 

Aquest suport, que es va convertir al seu torn en històric, ja que és la primera vegada que sorgeix una proposició de reforma constitucional del Parlament Valencià, “és un gran pas per al reforç del nostre autogovern, dins del règim foral que vam perdre fa 300 anys”, segons ha assenyalat José Morgan en el programa Cicle Empresarial de Capital Radi Comunitat Valenciana.

Per aquest motiu, el jurista valencià, que ha estat acompanyat pel diputat nacional del PP per València, Juan Vicente Pérez i el periodista Pere Ferrer, també destaca que “hem de posar en valor el que suposa recuperar una legislació que abasta qüestions familiars, i per tant ens afecta a tots, com el règim de custòdia compartida o la separació de béns en l'àmbit matrimonial”. 

Així que no estem parlant solament de recuperar un dret històric – destaca el jurista valencià – si no de tenir una legislació pròpia adquirida en la història que a més, s'acobla perfectament als temps actuals”. 

En aquest sentit, Morgan també ha recalcat “el gran suport que hem rebut de la societat valenciana, ja que avui en el Congrés comptarem amb la presència de juristes com Pascual Sala, els partits polítics, així com representants de la societat civil i empresarial valenciana”. 


PROGRAMA 
  • Cicle Empresarial 

EMISSIÓ 
  • 10 de Desembre de 2018 

DIRECCIÓ
  • José Luis Pichardo 

CONTERTULIS 
  • Juan Vicente Pérez, Diputat Nacional del PP per València 
  • Pere Ferrer, Periodista i Analista Polític 
  • José Morgan, Advocat – Associació Juristes Valencians



Traducció: Softvalencià



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada