dimarts, 18 de desembre del 2018

“El Dret Civil Valencià és un gran pas per al nostre autogovern”


“Des de l´Associació de Juristes Valencians estem molt satisfets amb el suport quasi unànime de les Corts que hem rebut a l'impuls del Dret Civil Valencià”. 



Ho és per la quasi unanimitat de Corts Valencianes, ja que la seua aprovació com a proposta de partida addicional perquè siga inclòs com a reforma constitucional ha comptat amb el suport de tots els partits polítics del parlament autonòmic, a excepció de Ciutadans. 

Sens dubte, s'ha convertit per mèrits propis en la notícia més rellevant de l'any en clau política valenciana juntament amb un altre element molt significatiu com és la reforma de l´Estatut aprovada en el Congrés que permet el reconeixement de la Comunitat Valenciana a estar finançada d'acord amb la seua quota poblacional. 

Amb aquests elements, Pepe Morgan, integrant de l´Associació de Juristes Valencians assenyala en els micròfons de Cicle Empresarial que “tant l'aprovació del Dret Civil Valencià per a ser inclòs com a partida addicional a nivell constitucional, per part de Corts Valencianes, com la reforma de l´Estatut pel Congrés per a reconéixer la infrafinanciació són els dos grans passos que ha donat l'autogovern valencià en aquest 2018”. 

Per això, Morgan afirma que “des de l´Associació de Juristes Valencians estem molt satisfets amb el suport quasi unànime de Les Corts que hem rebut a l'impuls del Dret Civil Valencià per totes les connotacions que engloba en matèria civil, i que suposa la nostra equiparació a legislacions similars en altres autonomies”. 

Així que podem considerar – prossegueix l'advocat valencià – que l'avanç ha sigut singular, perquè hem aconseguit arribar al Congrés una legislació valenciana que podrà ser inclosa en la Constitució, a través d'una partida addicional, la qual cosa reforça la nostra identitat històrica”.



Traducció: Softvalencià




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada