dimecres, 7 d’octubre del 2020

Juristes Valencians demanen que Cs decline “per incoherència” portar la Real Senyera el 9 d’Octubre

  

Consideren que és “absurd i incongruent” que ho faça després d'oposar-se a la recuperació del dret civil valencià, ja que la bandera és “d'origen foral”

 

Narciso Estellés (EP)

L'Associació de Juristes Valencians (AJV) ha demanat a Ciutadans que el seu regidor Narcís Estellés decline portar la Real Senyera el pròxim 9 d’Octubre perquè consideren que és una “incoherència” per haver mostrat la seua disconformitat al dret civil valencià. 
 
En un comunicat, l'AJV ha recordat que esta bandera és “d'origen precisament foral” i “simbolitza la identitat valenciana”, “igual que el dret foral civil valencià”, tal com indica l’Estatut d’Autonomia en el seu preàmbul. 
 
 “El 9 d’Octubre recordem la importància del Regne configurat per Jaume I, amb institucions pròpies com les Corts, previstes en els furs que el rei va concedir als nostres avantpassats”, assenyalen en la nota. 
 
L'alcalde de València, Joan Ribó, el portador de la Real Senyera (EFE)
 
 
En este sentit, recorden que Narcís Estellés “es va oposar a la reforma constitucional que es tramita en el Congrés perquè els valencians recuperen el dret civil, competència que tenen per motius històrics els parlaments d'altres sis CCAA”. 
 
 “La postura contrària a l'Estatut Valencià de Ciutadans, tant a l'Ajuntament de València com en la Diputació Provincial, defensada per Jesús Gimeno, sorprén especialment després del respecte mostrat al Dret Foral Navarrés i Basc, i als beneficiosos concerts econòmics dels quals gaudeixen els ciutadans d'eixos territoris, després dels seus pactes electorals amb UPN i el PP”, valoren des de l'AJV. 
 
“És absurd i incomprensible que persones contràries a l'autogovern valencià puguen ser el seu portador en una data com el 9 d’Octubre” 
 
Per això, consideren que “les paraules i els actes d'Estellés són incongruents amb el gran honor de portar la Senyera i és absurd i incomprensible que persones contràries a l'autogovern valencià puguen ser el seu portador en una data com el 9 d’Octubre”, afigen. 
 
Igualment, des de l'AJV han volgut recordar que, després de la derrota en la batalla d'Almansa i en la instauració dels Decrets de Nova Planta de 1707, es van abolir els furs i “la Real Senyera va ser guardada en un bagul amb tres claus perquè fóra oblidada pel poble valencià en ser símbol de l'autogovern i de les institucions forals abolides per Felip V de Borbó”. 
 
Per aquests motius, Juristes Valencians han tornat a sol·licitar als regidors de Ciutadans a l'Ajuntament de València que donen suport al dret civil valencià, com asseguren que han fet els edils del seu partit d'altres municipis com Segorbe, Aldaia, Dénia, Gandia o Sagunt.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada