dimarts, 20 de novembre del 2018

El Dret de tots


No vaig a aprofundir en les bondats a nivell legislatiu que suposa tenir un dret civil valencià propi. Ja van ser els companys que em precedien en l'ús de la paraula en el ple fa unes setmanes els qui es van encarregar d'açò. Temes tan sensibles i rellevants com la regulació de la custòdia compartida, separació de béns de guanys i un llarg etcètera donarien per a moltes sessions plenàries. Sí que em vaig a detenir a incidir que suposa per a nosaltres recuperar un dret civil valencià modern i social. Suposa igualtat de tracte. Si a partits que se suposa, i dic se suposa, porten per bandera la igualtat dels espanyols per sobre de territori, açò cal dur-ho a terme en el dia a dia. No fer-se una pancarta i un eslògan fàcil. Per què sí els aragonesos, balears, gallecs, navarresos, catalans i bascos i no els valencians? Si ho tenim recollit en el nostre Estatut d'Autonomia. 

Una altra dada que para alguns serà insignificant. Ara que també està de moda açò de la representativitat i les majories. Doncs bé, 341 municipis del nostre territori estan a favor del DCV, més de 4,4 milions de ciutadans o el que és el mateixos per a un bon matemàtic, el 90 % del cens valencià. No és suficient motiu? Els principals agents socials estan a favor de recuperar el DCV. A alguns també els importa poc aqueixa dada. Solament interessa parlar de l'himne d'Espanya, de si té lletra o no té. A açò dediquen gran part del seu temps. 

Un DCV que ha estat vigent durant més de 8 anys i que tant ha beneficiat a punts i punts valencians. Tenim l'obligació com a legisladors de donar resposta a les necessitats dels ciutadans, no es pot donar l'esquena als ciutadans. El DCV és un dret de tots els valencians, del poble valencià. 

Alguns hauran de fer-se un plantejament de quin model de país volen. Un model jacobí (no passa gens, però cal dir-ho) amb l'eliminació de l'autogovern, i actuant tal qual una sucursal de Bankia, rebent indicacions i ordres sempre des de Madrid. Aqueix mesetisme mal entès, o bé hauran de decidir si prefereixen seguir defensant els interessos de tots els valencians i valencianes. Nosaltres els d'agermanats ens apuntem com sempre a açò. Per a açò vam ser triats. Açò no se'ns oblida.


Escrit per: Alexis Marí; Síndic a Corts Valencianes d'Agermanats
Publicat a: Levante EMV
Traducció: Softvalencià


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada